ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ "ΟΛΥΜΠΙΑ" ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΗ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.

Αρχαία Ολυμπία

Στη «κοιλάδα των θεών», άνθισε ο πιο δοξασμένος ιερός χώρος της αρχαίας Ελλάδας και η γενέτειρα των πιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων, η Αρχαία Ολυμπία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της αρχαιότητας, από το 776 π.Χ. ένωναν όλους τους Έλληνες του τότε γνωστού κόσμου κάθε τέσσερα χρόνια, καθώς κατά τη διάρκειά τους σταματούσαν όλες οι εχθροπραξίες προκειμένου να μπορέσουν όλοι να συμμετέχουν στα αγωνίσματα.

 

Σήμερα, στην ίδια γη ανάβει κάθε τέσσερα χρόνια η φλόγα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης μέχρι να καταλήξει και να ανάψει τη δάδα στην πόλη που αναλαμβάνει τη διοργάνωσή τους.

 

Ναός Του Επικούριου Απόλλωνα
Ο ναός του Επικουρείου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας. Αφιερώθηκε από τους Φιγαλείς στον Απόλλωνα διότι τους βοήθησε να ξεπεράσουν μια επιδημία πανώλης. Ο ναός ανεγέρθηκε το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.Χ. (420-410 π.Χ;) και αποδίδεται στον Ικτίνο, τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα. Το μνημείο αυτό, ένα από τα καλύτερα σωζόμενα της κλασικής αρχαιότητας ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1986.

 

Κάστρο Χλεμούτσι
Το Χλεμούτσι ήταν τo σημαντικότερο κάστρο του Πριγκιπάτου της Αχαΐας. Κατασκευάστηκε μεταξύ του1220 και του 1223 και προστάτευε και την Ανδραβίδα. Το Χλεμούτσι βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο ύψους περίπου 220 μέτρων, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 2-2,5 χλμ.), στο δυτικότερο ακρωτήριο της Πελοποννήσου με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, απέναντι από τη Ζάκυνθο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ